De skin-mood-mind coach: Niet alleen een schoonheidsspecialist, maar ook een coach die cliënten inzicht geeft in de invloed van hun gemoedstoestand op hun gezondheid en huid. Met een gloednieuwe 2-daagse opleiding (de enige in Benelux!) kunnen schoonheidsspecialisten zich nu laten opleiden tot coach. De opleiding stelt schoonheidsspecialisten in staat om klanten letterlijk en figuurlijk lekkerder in hun vel te laten zitten. Dit zorgt voor verdieping van de specialist zelf én de klanten. En een nieuw verdienmodel, waarbij de tarieven beduidend hoger liggen dan die van een reguliere behandeling.

 

In deze nieuwe opleiding voor schoonheidsspecialisten wordt er naast aandacht voor de huid, ook nadruk gelegd op omgaan met emoties: je ‘mood’, je ‘mind’ en leefstijl. ‘Voor klanten resulteert dit in meer zelfvertrouwen en inzicht, mensen gaan stralen en voelen zich letterlijk en figuurlijk beter in hun vel’, aldus Vivienne de Mari schoonheidsspecialist en medeoprichter van Elixir de Vive. Als skin-mood-mind coach combineer je de wetenschap en ervaring uit verschillende vakgebieden, zoals de dermatologie, psychologie, darm- en voedingsleer. In een 2-daagse basisopleiding wordt de schoonheidsspecialist opgeleid tot coach en leert alles over de verbindingen tussen je skin, mood en mind, zoals de hersen-darm-huid as.

 

minder stress, meer energie

In de opleiding krijgen huidspecialisten praktische handvatten en oefeningen. Daarmee helpen ze klanten bij zelfinzicht en om hun zelfvertrouwen te vergroten. De kwaliteit van leven wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van gedachtes en emoties die men het meest ervaart. ‘De kracht van gedachtes en emoties is enorm. Ook wat betreft de impact hiervan op je gezondheid en je huid. Op school leer je niet om hier doeltreffend mee om te gaan’, aldus De Mari. Mensen zijn in staat om hun emoties en gedachtes te sturen, een belangrijk element in de opleiding. Onderzoek toont keer op keer aan, dat positieve gedachtes en emoties een gunstig effect hebben op de energiehuishouding en gezondheid, waardoor de stress verminderd.

 

huis-tuin-en-keuken-psycholoog

Dikwijls is er al een vertrouwensband tussen de huidspecialist en de klant. ‘Soms voelde ik me een huis-tuin-en-keuken-psycholoog, maar ik had de tools niet om mensen verder te helpen’, vertelt De Mari. ‘De opleiding stelt je in staat om de klant verder te helpen met zaken waar zij tegenaan lopen. Bijvoorbeeld, een klant die gebukt ging onder angsten en stress kreeg meer zelfvertrouwen. De handvatten hielpen haar, ze kwam beter in haar vel en dat zie je terug aan de huid’. Het veranderen van gedrag is niet altijd eenvoudig. Mensen willen verbeteringen, maar nieuw gedrag verwatert dikwijls. Echter, bij de schoonheidsspecialist komt de klant periodiek en is de slagingskans veel groter, vanwege de kracht van herhaling.

 

nieuw verdienmodel

De schoonheidsspecialist als coach, zorgt voor verdieping van de specialist zelf én de klanten. Na de opleiding worden de huidspecialisten begeleid met onder andere intervisie momenten en kunnen er Workshops en Persoonlijke Programma’s worden gegeven. Het zorgt voor een nieuw verdienmodel, waarbij de tarieven beduidend hoger liggen dan die van een reguliere behandeling.

‘De volgende opleidingsronde is op 9 en 10 mei, we hebben nog een paar plekken vrij!’, vult Vivienne de Mari aan. Voor meer informatie kijk op de website www.elixirdevive.com.