Volgens Merz Aesthetics, bezoeken steeds meer mannen cosmetische klinieken. Niet alleen voor behandelingen met botuline toxine, waarmee spieren in het gezicht lam gelegd worden, zoals bij de fronsrimpel. Maar ook de vraag naar andere soorten fillers neemt toe. Fillers waarmee je bijvoorbeeld de kaaklijn kunt verstrakken en verstevigen.

Omdat we tegenwoordig veel foto’s van onszelf nemen, al dan niet voor sociale media, zijn we veel bewuster van iedere hoek van ons gezicht. Daarbij wordt een prominente, goed gevormde kaaklijn nog altijd als mannelijk ervaren.

Alleen naarmate we verouderen, verslapt de huid rondom de kin- en kaaklijn. Dit komt doordat de huid minder collageen en elastine aanmaakt. En ja hoor, de zogenaamde hamsterwangen zijn een feit, ook bij mannen! Want juist collageen en elastine zorgen voor een stevige huid.

Een goede cosmetisch arts baseert zijn behandeling altijd op de gezichts-symmetrie van de klant. Een visueel aantrekkelijke kaaklijn voor mannen is anders dan voor vrouwen. Voor mannen mag de kaaklijn breder zijn en de hoeken scherper. Vrouwen zien graag wat zachtere lijnen. Dat wordt als meer vrouwelijk ervaren.

Om die stevige, goed gevormde kaaklijn weer terug te brengen, kan de filler Radiesse® worden gebruikt. Radiesse® is een niet permanente filler met een langdurig effect gebaseerd op een synthetisch calciumcomplex. Gedurende een behandeling wordt de gewenste hoek van de kaaklijn bepaald en wordt Radiesse® in het desbetreffende gebied in de huid gei?njecteerd. Radiesse® herstelt het volume van de huid en stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen. Weg hamsterwangen, hallo strakke kaaklijn!

Na de behandeling kan de huid een beetje gezwollen of pijnlijk aanvoelen maar dat verdwijnt snel. Er is dus een minimale hersteltijd. Je kunt zo weer aan het werk.

Kosten behandeling?

De kosten van een behandeling variëren per kliniek en hangen af van het te behandelen  gebied.
 

Wie is Merz Aesthetics?

In 1953 ontwikkelde Merz de eerste antirimpelcre?me ter wereld en loopt sindsdien voorop op het gebied van de esthetische geneeskunde. Merz is een farmaceutisch bedrijf dat gevestigd is in Frankfurt en vestigingen heeft over de hele wereld. Het bedrijf is actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en distributie van innovatieve producten binnen de esthetische geneeskunde en dermatologie, die door medisch specialisten in meer dan 90 landen gebruikt worden.

Voor Merz is esthetiek meer dan alleen het verbeteren van het uiterlijk. Iedereen heeft zijn unieke schoonheid en kan behandeld worden op de manier alleen zoals jij dat wilt. Met meer dan 100 jaar ervaring, blijft Merz innoveren en biedt unieke oplossingen voor iedereen. Radiesse® maakt onderdeel uit van het Merz assortiment. Voor meer informatie over het Merz portfolio en Radiesse®: www.merzaesthetics.nl en www.radiesse.nl