CARE PLUS® ANTI-TICK WERKT PREVENTIEF TEGEN TEKENBETEN

Teken kom je natuurlijk liever niet tegen, maar als je met mooi weer de natuur ingaat zijn ze nooit ver weg. Ieder jaar weten deze stiekeme meelifters alleen al in Nederland zeker anderhalf miljoen keer toe te slaan. Nu we eindelijk weer lekker naar buiten kunnen en massaal de natuur intrekken, zou de teken-beten-meter dit jaar wel eens heel wat verder uit kunnen slaan. Gelukkig is dat te voorkomen. De speciale, nieuwe Anti-Tick spray van Care Plus® werkt namelijk preventief tegen tekenbeten, is bewezen effectief en veilig vanaf een leeftijd van drie maanden. Even sprayen en je bent zes uur lang beschermd. Een fijn idee, zeker als je bedenkt dat tegenwoordig één op de vijf teken besmet is met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Dus behalve smeren tegen de zon, ook even sprayen tegen de teek!

 

Onbeschermd stukje mens

Teken zijn zo klein dat je ze met het blote oog bijna niet kunt zien. Ze komen in heel Nederland voor en leven in bossen, duinen, heidegebieden en weilanden, maar net zo makkelijk in parken en tuinen. Ongeveer één op de vijf teken draagt de Borrelia Burgdorferi-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Hoog gras, struiken of dode bladeren zijn teken-droomplekken. Ze komen altijd van onderaf, op zoek naar een onbeschermd stukje mens of dier. Daar klemt een teek zich met weerhaakjes vast, doorboort de huid en begint bloed te zuigen. Hij neemt dan enorm in omvang toe – van ongeveer 1mm tot soms wel 1cm. Als een teek eenmaal vastzit heb je een speciale tekenverwijderaar nodig om ‘m veilig los te maken en zo de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

 

Zorgeloos op pad

Op de paden blijven, je broekspijpen in je sokken stoppen – deze adviezen om een tekenbeet te voorkomen sluiten meestal niet direct aan op je zomerse plannen. Je wilt juist lekker met je blote benen door de wei banjeren, in het gras liggen of met een hangmat aan een boom zwieren. Met Care Plus® Anti-Teek kun je gelukkig lekker zorgeloos op pad, ook zonder je benen te bedekken. Het werkt op basis van lemon-eucalyptus extracten (Citriodiol®) en bevat geen DEET. Het blijft verstandig na elk bezoek aan het groen, zoals een gezellige avond barbecueën in het park, te checken op teken. Mocht je een teek tegenkomen dan is er de Care Plus® Ticks-2-go tekentang of de Tick Remover tekenpen om ze veilig te verwijderen.

 

Slim stappen

Ga je een lange wandeling maken, een trekking doen of kamperen in de vrije natuur? Dan zijn de geïmpregneerde Bugsox – waar je inderdaad je broekspijpen in kunt stoppen – een uitkomst. Teken komen vanuit hun leefomgeving op of laag bij de grond tenslotte het eerst in aanraking met je voeten, enkels en onderbenen. Er zijn twee soorten Bugsox: de Traveller sokken zijn luchtig en bedoeld voor dagelijks gebruik, de Adventure sokken zijn dikker en geschikt voor wandelingen en trektochten. Beide varianten zijn geïmpregneerd met permethrine, een niet irriterende, biologische stof die behalve teken ook muggen en ander ongedierte op afstand houdt. Bugsox zijn naadloos en comfortabel, door een speciale mix van bamboe viscose. Dat betekent koele voeten als het warm is en warme voeten in de kou, die tegelijkertijd lekker fris en droog blijven. Dat is nog eens lekker slim stappen!   

 

 

 

 

 

Prijs & verkrijgbaarheid

De Care Plus® Anti-Tick producten zijn verkrijgbaar bij apotheek, drogist en online. Zo is het volledige assortiment te koop in de Care Plus® webshop. De Anti-Tick spray heeft een verkoopadviesprijs van €10,95 voor een verpakking van 60ml. De Ticks-2-go tekentang is €3,95 en de Tick Remover tekenpen €3,95. De Bugsox Adventure zijn verkrijgbaar voor €18,95 per paar, Bugsox Traveller €19,95 per paar. 

 

Over Care Plus®

 

Care Plus® is onderdeel van Tropenzorg B.V. en al bijna 30 jaar dé specialist op het gebied van veilig en gezond reizen en de nummer 1 bij steken en beten.  De producten van Care Plus® beschermen reizigers, sporters en outdoor recreanten tegen insecten, slechte hygiënische omstandigheden, de zon en vervuild drinkwater. De geïmpregneerde reisklamboes, sokken en DEET-producten zijn bekroond door internationale vakjury’s. Voor het verlenen van eerste hulp bij ongelukken, thuis en op reis, zijn er de Care Plus® EHBO-kits die zorgvuldig worden samengesteld in samenwerking met expeditie artsen. De producten zijn zowel online als bij de apotheek, drogist en buitensportwinkel verkrijgbaar. Zie ook www.careplus.eu