De afgelopen decennia is het voor iedereen duidelijker dan ooit geworden: samen moeten we echt stappen maken om deze wereld in goede gezondheid achter te laten voor de volgende generaties. BottleX is al jaren koploper met duurzame oplossingen in  cosmeticaproductie. Vanaf nu dragen ze nog een extra steentje bij, door duurzame verpakkingen in te zetten. Een groene en duurzame oplossing, voor een schoner milieu en een betere toekomst.

 
Als het plastic is, waar zit dan de ruimte voor verbetering?
In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, ontdekten scheikundigen dat je van aardolie plastic kon maken. Men kwam al snel tot de conclusie dat deze kunststoffen grote voordelen hebben. Het blijft namelijk lang goed, het is licht van gewicht en het was goedkoop om te produceren. Maar de voordelen bleken een stevig prijskaartje te hebben, namelijk de belasting voor ons milieu. Voor plastic geldt namelijk dat het niet op natuurlijke wijze afbreekt, wanneer het in het milieu terechtkomt. En dat is een kwalijke zaak. De dreiging van de ‘plasticsoep’ is bekend. Maar gelukkig is er ruimte voor verbetering en dus gloort er hoop aan de horizon.
 
Steeds vaker wordt er volop ingezet op de recycling van kunststoffen en dat is natuurlijk een hele goede zaak! Want hoe meer we recyclen, des te minder nieuw materiaal er geproduceerd hoeft te worden. Maar hoe mooi zou het zijn als we ook aan de voorkant van het proces op een positieve wijze bij kunnen dragen aan het milieu? Dat kan! Met rietsuiker. Dus geen ruwe olie, maar rietsuiker om kunststof van te produceren.
 
Rietsuiker neemt namelijk CO2 op om te kunnen groeien en dus snijdt het mes aan twee kanten.
 
I’m green is nu beschikbaar
Vanaf nu bieden ze bij BottleX en White Label Podium een aantal producten in zogenaamde ‘groene’ verpakkingen aan. Uiteraard zijn de verpakkingen gewoon in alle kleuren beschikbaar. Maar ze hebben wel een groen karakter en dat is natuurlijk geweldig. Deze verpakkingen vinden hun oorsprong in rietsuiker en daarom dragen ze het I’m green logo. Een logo om trots op te zijn. Bij BottleX zijn ze supertrots dat ze dit logo bij deze verpakkingen mogen voeren.
 
Een eigen merk met een groen karakter op de markt brengen
Het hebben van een eigen merk is een verrijking voor je bedrijf en het versterkt jouw positie in de markt. Kwaliteit, vakkennis en passie komen samen in jouw producten en ze zijn tegelijkertijd het perfecte visitekaartje. Stel jezelf voor dat je een eigen merk kan presenteren met duurzame verpakkingen, dan heb je natuurlijk sowieso al een grote voorsprong in de markt en op je concurrentie.
Zero waste is nog niet altijd haalbaar, maar bij het opstarten van nieuwe projecten en het ontwikkelen van producten dragen ze bij BottleX altijd duurzame oplossingen aan. Ze bieden een ruim assortiment aan flessen, potten en tubes op basis van suikerriet aan. Daarnaast kunnen ze, in samenwerking met de drukker, ook labels op basis van suikerriet aanbieden. Composteerbare labels, waarbij het zelfs mogelijk is om met bio inkt te werken. Het mooiste van alles is dat je absoluut niet in hoeft te leveren op de kwaliteit. De materialen voelen geweldig aan en zijn van de hoogste kwaliteit.
 
White Label Podium is het online platform waar je al een eigen merk kunt starten vanaf 24 stuks. De krachtige formules worden voorzien van een prachtig en gepersonaliseerd label, met jouw eigen logo en huisstijl erop. Wil je liever een high quality label,
bijvoorbeeld met een gouden biesje of een afwerking van zilverfolie, dat kan al vanaf 144 stuks. Je vindt het assortiment online op whitelabelpodium.com.
 
Met Private Label kun je nog een stapje verder gaan in het personaliseren van je eigen merk, door bijvoorbeeld zelf een sugarcane verpakking uit te kiezen. Dus heb je liever een zwarte fles met een gouden dop? Dat kan! Of wil je graag een bepaald parfum aan je product toe laten voegen? Ook dat kan, met Private Label Custom Blend. Je kunt zelfs je eigen formule samen laten stellen; met Private Label Custom Made. Op die manier heb je volledige controle over de samenstelling en de unieke eigenschappen van jouw producten.
White Label Podium en BottleX maken onderdeel uit van René Internationaal B.V.; autoriteit op het gebied van research & development en de productie van cosmeticaproducten. Ze zijn actief in meer dan 20 landen en richten zich naast een uitgebreid assortiment cosmeticaproducten ook op homecare; met onder andere geurkaarsen, roomparfums, aroma diffusers, geurstokjes, etc. Door branding en innovatie helpen ze jou, om je bedrijf en jouw eigen merk te laten groeien.