Hal 10 & 11: productpresentatie en vakprogramma rondom skin care

Een mooie huid behoort sinds lange tijd tot de kernthema’s van BEAUTY DÜSSELDORF. Dit voorjaar wijdt de toonaangevende beurs voor de beautybranche voor het eerst met de BEAUTY full SKIN Stage in hal 10, een eigen eventpodium met meer dan 30 programmaonderdelen rondom huidcosmetica en -verzorging aan dit thema. Een andere noviteit zijn de speciaal op de permanente make-upbranche gerichte lezingen in verbinding met een kampioenschap voor beginnende en professionele PMU-artists.

De vakbezoekers uit de segmenten cosmetica, visagie en make-up in hal 10 (cosmetica order) en hal 11 (cosmetica directe verkoop) kunnen zich weer verheugen op een overzicht op actuele producten en trends voor de verzorgende, decoratieve en apparatieve cosmetica voor de huid. De tentoonstelling omvat verzorgingsproducten en innovatieve werkstoffen, natuurlijke cosmetica en actuele make-uptrendproducten, maar ook nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandelingsaccessoires en technische apparatuur.

Een programmahighlight is onder meer gespreksronde ‘Let’s talk about… skin!, waar prominenten en experts hun opwachting maken. Naast dermatologe Christina Drusio, make-up artist Serena Goldenbaum en ondernemer Filiz Christoph zijn in deze talk over gezondheid en verzorging van de huid ook de ambassadrice van het merk P. Jentschura Monica Meier-Ivancan en de prominente Jana Ina Zarrella te gast.

Première voor de BEAUTY full SKIN Stage

De huid is ons grootste orgaan en heeft meerdere functies, zoals bescherming, temperatuurregulering en ontgifting. De bijdragen op de BEAUTY full SKIN Stage in hal 10 zijn gewijd aan de overdracht van kennis over actuele behandelingsmethoden, verzorgingsstrategieën, trends en innovaties binnen de inwendige en uitwendige huidverzorging, natuurcosmetica, apparatieve cosmetica en de medische huidverzorging. De lezingen en expert-talks gaan onder andere over huidveroudering en zonnebescherming, huidkwaliteit en huidanalyse, maar ook treatments en voeding. Tot de zwaartepunten uit het vakprogramma van 2023 behoren 2 onder meer ‘Zonnebescherming 2023’, ‘Well-aging – niet alleen een trend, maar ook een cosmetische revolutie’, ‘Trends binnen de esthetische dermatologie’ en ‘Apparatieve en analoge huidanalyse’. Bovendien wordt relevante vakkennis over de thema’s ‘do’s & don’ts bij bij chemische peeling’, ‘huid en voeding’, ‘de darm-microbiotica en haar betekenis voor de gezondheid van de huid’, en ‘huidbarrière-versterkende treatments’ gedeeld.

Nieuw: permanente make-up in de focus

Deze keer besteedt BEAUTY speciale aandacht aan de markt voor permanente make-up. In het PMU-vakprogramma biedt een reeks lezingen een actueel overzicht op de markttrends, apparatuur en modules van de branche, maar er komen ook thema’s als ‘real hairstrokes’, ‘kleuren & REACH-verordening van de EU’, ‘verwijderen van permanente make-up met behulp van lasers’ en ‘het geheim van perfecte lippen & anesthesie’ aan bod. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich op de ‘Permanent BEAUTY Masters’ verheugen, een nieuwe competitie voor PMU-experts en aankomende talenten, die exclusief op BEAUTY 2023 wordt gepresenteerd. Het vakinhoudelijke advies bij de samenstelling van het PMU-lezingenprogramma en de opzet van de Permanent BEAUTY Masters, ligt in handen van Olga Hendricks (OH-ACADEMY), die als ondernemer en trainer sinds meer dan 20 jaar in de beautybranche werkzaam is.

Over BEAUTY DÜSSELDORF 2023

In het voorjaar komt in Düsseldorf de hele wereld van de schoonheid bijeen. Van 31 maart tot en met 2 april 2023 nodigt BEAUTY DÜSSELDORF, als toonaangevende ontmoetingsplaats voor cosmetica, nail, voet, wellness & spa, de experts en professionals uit voor het feest van de branche. BEAUTY DÜSSELDORF is van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april dagelijks van 9 tot 18 uur geopend. Alle bezoekers moeten zich voorafgaande aan een aankoop van een entreekaart als vakbezoekers registreren. Registratie vooraf is mogelijk op www.beautyduesseldorf.com Meer informatie over BEAUTY DÜSSELDORF is verkrijgbaar op de website of via de BEAUTY-hotline +49 211-4560 7602.  

Een impressie van vorig jaar;

Waar: Die Messe Dusseldorf
Wanneer: 31/03 - 02/02/2023
Kosten: €38,-
https://www.beauty-duesseldorf.com/