Ter ere van de National Breast Cancer Awareness Month in oktober geeft Chiquita de iconische blauwe sticker een roze make-over die past bij Pink Ribbon: het internationale symbool voor bewustwording van borstkanker.

 

 

Al voor het vierde jaar op rij sieren de roze Chiquita stickers - in beperkte oplage - wereldwijd 200 miljoen bananen. Het hele project is in samenwerking met de American Cancer Society.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De ziekte staat op plaats twee in de top van meest voorkomende kankervormen in het algemeen. Met de Pink Sticker van Chiquita kan het merk steun betuigen tijdens de Breast Cancer Awareness Month.

«We zijn verheugd om opnieuw de steun van Chiquita te hebben om zo de bewustwording van borstkanker te vergroten. Door de steun van gelijkgestemde partners zoals Chiquita, kunnen we meer mensen voorlichten over het belang van een gezonde levensstijl en vroege opsporing. Ook kunnen we ondersteuning bieden aan patiënten en overlevers via zorgverlenings- en herstelprogramma's»

 

Brant Woodward, Executive Vice President van ACS Regio Zuidoost

 

Het bananenmerk werkt samen met de American Cancer Society en samen creëerden ze een aantal recepten. Een smoothie met Chiquita banaan, peer, kurkuma, gember, een Smoothie met Chiquita banaan met rode biet, wortelen, komkommers, een smoothie met Chiquita banaan, mango en ananas, een gezonde pudding-fruitsalade van Chiquita, Chiquita banaan-havermoutkoekjes met twee ingrediënten en een Chiquita bananensorbet met verse frambozensaus. Elk recept voldoet aan de voedingsrichtlijnen van de ACS en is bedoeld om consumenten te leren waarom het belangrijk is om een uitgebalanceerd dieet te volgen.

 

Naast de ACS heeft Chiquita de krachten gebundeld met kankerorganisaties over de hele wereld, waaronder Pink Ribbon in Duitsland, Fondazione AIRC in Italië en Ana Ross Foundation in Costa Rica, die roze gezichtsmaskers gaat uitdelen aan de landarbeiders en hun families van haar partnerboerderij: Grupo Calindo.

 

Bezoek onze voor heerlijke recepten en meer informatie over het Pink Sticker-programma van Chiquita.

 

www.chiquita.nl