Leden hebben de nieuwe bestuursleden van de NCV benoemt, tijdens de digitale ledenvergadering van de NCV op dinsdag 18 april 2023. De benoeming van nieuwe bestuursleden zorgt voor nieuwe inzichten en ideeën. Dit kan de NCV helpen om verder te groeien en zich te ontwikkelen.

Anke van Maasakkers is benoemd tot bestuurslid vanuit Henkel Consumer Brands, een bedrijf dat bekend staat om zijn producten op het gebied van was- en reinigingsmiddelen, cosmetica en persoonlijke verzorging. Lidewei Derksen is benoemd vanuit Unilever Benelux, een bedrijf dat wereldwijd bekend staat om merken als Dove, Axe, Lipton en Knorr. Marius van Haaren is benoemd vanuit L’Oréal Nederland, dat bekend staat om zijn producten op het gebied van schoonheid en persoonlijke verzorging.

Naast de nieuwe benoemingen heeft het NCV-bestuur ook enkele veranderingen ondergaan. Zo is Karin de Koning van Beiersdorf afgetreden als bestuurslid, maar op voordracht van het bestuur is zij door de leden herbenoemd. De overige bestuursleden zijn Joyce Cadee van Coty, Monica van Ee van hannah SIRC, Christel Grootentraast van Kao Brands Europe / Guhl Ikebana Cosmetics, Leo Hertz van Elha Cosmetics en vice-voorzitter Hanneke Spruyt van Procter & Gamble.

In het verleden heeft het NCV-bestuur afscheid genomen van Jean-Charles Bondy van L’Oréal Nederland, Ivan de Jonghe van Henkel Consumer Brands en Griet Demasure van Unilever Benelux. Zij hebben allemaal bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de cosmetica-industrie in Nederland. De NCV bedankt hen voor hun inzet en betrokkenheid.

In totaal bestaat het NCV-bestuur nu uit acht leden, die allemaal afkomstig zijn uit verschillende bedrijven in de cosmetica-industrie. Het bestuur zal zich blijven inzetten om de belangen van de cosmetica-industrie in Nederland te behartigen en de sector verder te ontwikkelen.

De Nederlandse Cosmetica Vereniging

De NCV is de brancheorganisatie van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. Cosmetica zijn producten voor de dagelijkse verzorging, zoals tandpasta, shampoo, scheerschuim en parfum.

De NCV vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse cosmetica-industrie via beleidsontwikkeling, lobby en overleg met relevante partijen.