In het Beauty & Design Lab wordt het toptalent van de toekomst opgeleid. Hier komen MBO-studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke instanties samen. Het is een plek waar innovatief en inspirerend onderwijs plaatsvindt in het werkveld van beauty en design. Op 23 maart 2023 opent een fysieke locatie van het Beauty & Design Lab op een prachtige plek in het hart van Rotterdam, op de Karel Doormanstraat 330.

In het Beauty & Design Lab staan de nieuwste trends en ontwikkelingen in de beauty- en designbranche centraal. Er vinden fysieke en digitale lesprogramma’s plaats met partners op het gebied van personal branding en social media, technologie en grondstoffen, inclusiviteit, trends & tools, ondernemen en innovatie.

Op de fysieke locatie van het Beauty & Design Lab aan de Karel Doormanstraat geven studenten van verschillende opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion en Vakschool Schoonhoven schoonheids- en stylingbehandelingen, volgen ze inspirerende masterclasses en werken ze aan themaprojecten. Het ontwerp van de locatie is gemaakt door Architectenbureau Krill-Office for Resilient Cities and Architecture, één van de partners van het Beauty & Design Lab. Architectenbureau Krill-o.r.c.a. maakte, aangestuurd door onze studenten, een prachtig ontwerp waarin de vermenging van fysiek en virtueel leren tot thema is verheven. 

Vliegwiel voor vernieuwing in het onderwijs
Kim Cornelius, directeur van het Zadkine Beauty & Fashion College: “De beauty- en designbranche verandert. Er zijn grote ontwikkelingen gaande op het gebied van technologie, digitalisering, inclusiviteit, duurzaamheid, social skills en samenwerking tussen de verschillende beroepen. Om hier goed op in te spelen is vernieuwing in het onderwijs nodig. Het Beauty & Design Lab is hier een vliegwiel voor. Ik ben er trots op dat we vanaf nu ook op deze prachtige locatie aan de slag kunnen.”

 

Partners
Het Beauty & Design Lab is een samenwerkingsproject van de volgende partners: Zadkine College, Brunott Juwelier, LHC Start, Stg. Living Lifestyle Magazine, Clan de Banlieue, Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Bijenkorf, Woonstad Rotterdam, Minois, Provrex, Stichting Everyday People, Krill-o.r.c.a., Federatie Goud en Zilver, Dress for Success, Elle Magazine, Treatwell.

Opening 23 maart
Het programma van de officiële opening van het Beauty & Design Lab op 23 maart:

12.45 uur                     Welkom door Karim Amghar, Nederlandse schrijver, programmamaker, televisiepresentator en docent.

13.00 uur                      Opening en interview met Kim Cornelius, directeur Zadkine Beauty & Fashion College en initiatiefneemster van het Beauty & Design Lab.

13.15 uur                      Proeven aan activiteiten binnen het Beauty & Design Lab:
Een inspirerend fysiek en digitaal lesprogramma | Corinne Westerweele
Fashion in Transition: Repair en Re-use | Ellen Haeser
Living Lifestyle Magazine | Game Changers
De inrichting van de locatie |Harmen van de Wal Krill-o.r.c.a.

13.50 uur                      Afsluiting

Uitnodiging voor pers
Pers is van harte welkom op de opening van het Beauty & Design Lab aan de Karel Doormanstraat 330. We werken tijdens de opening met tijdsslots. Je kunt aansluiten tijdens het eerste tijdsslot zoals hierboven weergegeven, of op een later moment. Andere tijdsslots starten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Graag van tevoren even aanmelden via beauty-designlab@zadkine.nl.

 

Zadkine

Het Beauty & Design Lab is een samenwerkingsproject van Zadkine en bovengenoemde partners. Bij Zadkine vind je 200 mbo-opleidingen in de regio Rotterdam; voltijds, deeltijds, bedrijfstrajecten en ook opleidingen voor volwassenen. Bij Zadkine studeren circa 17.000 mbo studenten verspreid over twaalf colleges.