Sharon Personal Care breidt groen product portfolio uit. Sharon Personal Care is een toonaangevende wereldwijde vernieuwer en producent van conserveringsoplossingen voor cosmetica en persoonlijke verzorging. Met recente overnames heeft Sharon Personal Care haar groene product portfolio verbreed. Tegelijkertijd hebben deze haar technologische basis en formuleringsmogelijkheden hebben uitgebreid.

Het bedrijf

Het bedrijf werd in 1977 opgericht als Sharon Laboratories. Het ontwikkelde een wereldwijde reputatie als een hoogwaardige ontwikkelaar van innovatieve conserveringsoplossingen. Ze groeiden uit tot een toonaangevende wereldwijde speler in de sector voor cosmetica en persoonlijke verzorging. Sharon Personal Care bouwde in 2022 voort op hun succesvolle basis met twee belangrijke overnames. In maart namen zij het in Trezzo sull'Adda, Italië gevestigde Res Pharma Industriale over. Sharon's portfolio van technologieën en ingrediënten werd daardoor uitgebreid en haar positie als toonaangevende leverancier van specialiteiten aan de cosmetica-industrie werd versterkt. De cosmeticadivisie van het in Gorla Minore, Italië gevestigde B&C S.p.A. werd later in het jaar door het bedrijf overgenomen. Door deze strategische overname werd de catalogus van cosmetische ingrediënten van Sharon Personal Care verder uitgebreid. De focus van op duurzame technologie werd versterkt met de toevoeging van B&C. B&C's stal van bevat functionele ingrediënten en groene fytoactieve verbindingen, waaronder afgiftesystemen, emulgatoren en verzachtende middelen.

Sharon Personal Care heeft een track record van innovatie gecombineerd met het vermogen om snel nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Het nieuwe logo van het bedrijf is modern en onderscheidend. In combinatie met het nieuwe merk Sharon Personal Care helpt het een verhaal te vertellen over het bedrijf. Zoals wat het aanbiedt en hoe het zaken doet met zijn klanten, aldus Naama Eylon, CEO van Sharon Personal Care.

"De mensen bij Sharon hebben een passie voor persoonlijke verzorging. Wij doen zaken om onze klanten te helpen met hun nieuwe ideeën voor producten die prestaties leveren en de consument verrukken.''

''We hebben gespecialiseerde expertise en ingrediëntenoplossingen voor uitdagende marktsegmenten, zoals doekjes en zonnebrandformules. Wij zijn de eerste oproep voor bedrijven die willen innoveren met deze toepassingen. Wij helpen hen om hun ideeën naar de markt te brengen," zegt Eylon. "Nu de overnames van Res Pharma en B&C zijn afgerond, kijken we ernaar uit om de komende maanden meer nieuws te delen."

Bezoek voor meer informatie de nieuwe website van Sharon Personal Care.

Over Sharon Personal Care

Sharon Personal Care, gevestigd in Ashdod, Israël, is een wereldwijde leverancier van innovatieve ingrediëntenoplossingen. Dat brengt een breed scala aan persoonlijke verzorgingsproducten - met gespecialiseerde expertise in trending marktsegmenten. De product portefeuille van het bedrijf omvat unieke conserveringsmiddelen, bouwstenen en functionele chemicaliën en actieve ingrediënten. De huidige Sharon heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie in combinatie met het vermogen om razendsnel uitgebreide oplossingen te bieden. Met een solide basis in milieuvriendelijke chemie levert Sharon multifunctionele ingrediëntoplossingen. Deze helpen persoonlijke verzorgingsproducten te onderscheiden in een snel veranderende markt.

Het bedrijf is in 1977 opgericht door Dr. Danny Sommerfeld. Het heeft wereldwijd meer dan 200 mensen in dienst, met productie- en wetenschappelijke faciliteiten op drie continenten. Sharon Personal Care is voornamelijk in handen van Tene Investment Funds (Tel Aviv), een Israëlisch private equity groeifonds dat zich richt op de industriële en technologische sectoren.