De "Golden Mask for Make-Up Artistry" van 2023 gaat naar Miriam Jacks, visagiste, haarstyliste, onderneemster en oprichtster en CEO van de JACKS schoonheidslijn. Miriam Jacks toerde als visagiste door heel Europa, gaf talloze beroemdheden een stralend uiterlijk en werd door L'Oréal Paris gecontracteerd als National Make-up Artist.

Op relatief jonge leeftijd kan Miriam Jacks al terugkijken op een zeer bewogen carrière in de schoonheidsbranche. De 39-jarige zag een razendsnelle opgang naar de eredivisie van visagisten en ging ook als ondernemer voluit, maar ze leerde ook de keerzijden van dit vak grondig kennen met één faillissement en twee burn-outs. "Deze tegenslagen hebben me sterker gemaakt en zonder deze ervaringen was ik nooit zo succesvol geworden met mijn beautymerk. Falen hoort bij het leven, maar je moet er wel weer bovenop komen en in jezelf geloven", aldus Miriam Jacks. Met haar merk JACKS beauty line, opgericht in 2011, brak ze definitief door tijdens de Covid pandemie; met haar make-up en huidverzorgingslijnen en ook handgeschilderde kwasten, beautytassen en andere accessoires heeft ze nu de miljoengrens in omzet doorbroken.  

Miriam Jacks is geboren in het Ruhrgebied en deze regio staat vooral bekend om zijn hardwerkende mensen. Deze mentaliteit is de rode draad in haar leven, hoewel het evenwicht tussen werk en privé ergens onderweg misschien zoek is geraakt. Al heel vroeg ontdekte de jonge Miriam haar passie voor make-up en deed ze haar eerste make-up ervaring op in de theaterwereld. Ze groeide op in een modefamilie en kreeg de mode- en schoonheidswereld bijna dagelijks te zien. Op 20-jarige leeftijd emigreerde Miriam Jacks naar Los Angeles en begon haar carrière als visagiste en haarstyliste aan de beroemde "Make-up Designory" School. Door haar talent, inspiratie en tomeloze ijver verwierf ze snel faam en werd ze een van de meest gevraagde visagisten van de scene. "Het is prachtig om van je passie je beroep te maken en ik ben dankbaar dat ik me zo creatief mag uitdrukken. Make-up is van enorm belang voor ons welzijn en ik heb er altijd van genoten om mensen te helpen een positiever zelfbeeld te krijgen", vat Miriam Jacks samen.

Na haar avontuur in de VS keerde ze terug naar Duitsland en vond ze haar nieuwe thuis in Berlijn. Miriam Jacks was vastbesloten om als ondernemer in de schoonheidsindustrie te gaan werken en richtte conceptwinkels op rond duurzame schoonheidsverzorging op franchisebasis. In die tijd nam L'Oréal Paris Miriam Jacks in dienst als National Make-up Artist en richtte ze, terloops, als het ware haar eigen veganistische kwastencollectie JACKS beauty line op vanwege een allergie voor kwasten van echt haar.

Het hoge tempo, de stress en de extra belasting als moeder leidden tot een faillissement en twee burn-outs. Na een hoognodige time-out en een nieuwe bereidheid om taken aan teamleden te delegeren, wijdde Miriam Jacks zich opnieuw aan een project dat haar na aan het hart lag, de JACKS-schoonheidslijn. Met Lisa Buchholz als haar partner herpositioneerde ze het bedrijf volgens haar ideeën en waarden en leeft ze de droom van een duurzame waardeketen na. "De beautymarkt is erg druk en ondoorzichtig. Wij proberen het voor vrouwen gemakkelijker te maken om de schoonheidswereld te betreden en ontwikkelen gebruiksvriendelijke producten. Vanaf het begin was ons doel een merk te creëren dat vrouwen het plezier in make-up teruggeeft en tegelijkertijd punten scoort met duurzaamheid, authenticiteit, transparantie en professionaliteit", aldus Jacks.

Inmiddels is de winnares van het Gouden Masker voor Make-Up Artistry moeder van twee kinderen en erg gelukkig met haar leven. "Ik ben erg blij met deze prijs en heb er jarenlang hard voor gewerkt. Deze prijs is een grote bevestiging van mijn levenswerk tot nu toe. Ik ben er trots op dat we met ons bedrijf voet aan de grond hebben gekregen in de schoonheidsindustrie en nieuwe impulsen hebben kunnen geven."

Messe Düsseldorf en KRYOLAN Professional Make-up reiken in het kader van BEAUTY DÜSSELDORF de "Golden Mask for Make-Up Artistry" uit aan visagisten voor buitengewone creativiteit, deskundigheid en bijzondere inzet voor het vak van visagist. De prijsuitreiking vindt plaats in het Meeting Point in hal 10 op zaterdag 1 april 2023.